De zorgverzekeraar

De Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen (VBAG), is een beroepsvereniging van zelfstandige en professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen. Facturen van Praktijk Lume kunnen bij vrijwel alle  zorgverzekeraars gedeclareerd worden. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het pakket "Regelingen Aanvullende Vergoedingen". De hoogte van het verzekeringspakket is voor ieder mens en gezin anders.

Binnen de huidige wetgeving geeft de VBAG een kwaliteitsgarantie. Deskundigen in één of meerdere natuurgeneeskundige vakopleiding(en) en de vereiste basisopleiding in de Medisch vakken op Hbo-niveau, geeft na een positieve ballotage het recht op het VBAG lidmaatschap.

De VBAG hanteert voor haar leden bij de licentieverstrekking en inschrijving in het register van licentiehouders de beroepstitel: Natuurgeneeskundige. De behandelingen op de factuur wordt omschreven als "Natuurgeneeskundige behandeling".

VBAG Licentie 2.090304.A

Wat is een AGB-code en waar wordt het voor gebruikt?

Binnen de gezondheidszorg zijn vele individuen, kleine en grote organisaties actief. In de elektronische communicatie tussen deze de zorgverlener en zorgverzekeraar is het belangrijk om elke partij goed te identificeren. Aan praktijk lume is een unieke code toegekend, de AGB-code. De AGB-code (Algemene GegevensBeheer Zorgverleners) geeft informatie over essentiële gegevens van praktijk lume en is tevens een standaardisatie en een kwaliteitsgarantie voor de zorgverzekeraar.

Naast de AGB-code is er ook een praktijkcode, met deze code kan praktijk lume worden geïdentificeerd. Beide codes zijn gekoppeld en worden landelijk gebruikt binnen het elektronische communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar.

De AGB-code wordt vermeld in het elektronische declaratiebericht. Op de nota’s van praktijk lume staat een vermelding van de AGB-code en van de praktijkcode. Op deze manier kan de zorgverzekeraar snel en efficiënt controleren van welke zorgverlener de declaratie afkomstig is en of de gegevens kloppen. Een correcte registratie in AGB is van belang voor een snelle afhandeling van de declaraties bij de zorgverzekeraars.

AGB-code:    90-038526
Praktijkcode: 90-(0) 17050

            VBAG logo           RBNG logo